ქათამი ბრინჯით საფირმო რეცეპტებიდან

0
714

ინგრედიენტები

ქათამი ან მხოლოდ ბარკლები/ფრთები/ფილე – 1 კგ

ბრინჯი 150-200გრ.

მაიონეზი 350-400გრ.

ცხიმი ან ბულიონის წვენი 100გრ.

წიწაკა/აჯიკა – გემოვნებით (მარილს აღარ ვამატებთ)

მომზადების წესი

პირველი ეტაპი:დავჭრათ ნაჭრებად მოხარშული ან შემწვარი ქათამი და მოვათავსოთ ტაფაზე. (გემოვნების მიხედვით შესაძლებელია ქათმის ნაჭრებს აჯიკა გადაუსვათ)

მეორე ეტაპი:დაჭრილ ქათამს ზემოდან მოვაყაროთ წინასწარ მოხარშული ბრინჯი და თანაბრად გადავანაწილოთ 

მესამე ეტაპი:მოვასხათ ოდნავ ცხიმი ან მოხარშული ქათმის ბულიონი არა უმეტეს 0,100 გრ. და მაიონეზით გავაფორმოთ

მეოთხე ეტაპი:შედგით წინასწარ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში მანამ, სანამ მაიონეზს თავი მოებრაწება. სუფრაზე მიტანის წინ მოაყარეთ წვრილად დაჭრლი კამა ან ოხრახუში და გემრილეად მიირთვით!

 

დატოვეთ კომენტარი, თქვნი აზრი მნიშვნელოვანია!

თქვენი გამოხმაურება
შეიყვანეთ თქვენი სახელი